Guvernul Romaniei: Decizia de ultima ora anuntata pentru cetateni

Guvernul Romaniei decizie cazuri noi

Guvernul Romaniei, prin Comitetul National pentru Situatii de Urgenta, a luat in aceasta seara o serie de decizii foarte importante atat pentru cetatenii care se intorc din strainatate in Romania, cat si pentru cei care, de exemplu, doreau sa mearga in pelerinaj la Sf. Parascheva, in Iasi.

Guvernul Romaniei le impune romanilor care vin strainatate, din tari cu o incidenta de cazuri mai mare decat cea a Romaniei, sa stea 8 zile in carantina, si abia dupa 8-a zi isi pot face un test de Coronavirus, din a 10-a putand iesi din casa daca au test negativ, si sunt asimptomatici.

Guvernul Romaniei le permite romanilor sa circule liberi daca stau doar 3 zile si au un test negativ de Coronavirus facut cu maxim 48 de ore inainte de a reveni in tara, in restul situatiilor fiind obligatorie carantina timp de 14 zile, si mai multe detalii aveti in clipul de mai jos.

Declarații de presă

Declarații de presă susținute de ministrul sănătăţii, Nelu Tătaru, și de șeful DSU, Raed Arafat, la finalul reuniunii CNSU#NeluTătaru #RaedArafat #CNSU

Publicată de Guvernul României pe Luni, 5 octombrie 2020