Planeta Venus: INCREDIBILUL Anunt cu care ne UIMESTE Rusia

Planeta Venus este in centrul unui incredibil anunt cu care Rusia vrea sa uimeasca pe toata lumea, iata ce a fost dezvaluit in mod oficial pentru omenire.

Planeta Venus rusia

Planeta Venus este una dintre cele mai apropiate de soare, si una care a fost vizitata cel mai putin de catre agentiile spatiale, iar asta pentru ca pana acum nu s-a gasit o metoda prin care sa fie trimisa o sonda spatiala care sa supravietuiasca pe suprafata sa. Atmosfera pe care o are planeta Venus a fost explorata indeaproape de catre unele nave spatiale de-a lungul timpului, iar Rusia a fost una dintre tarile care si-a trimis nave spatiale acolo, inclusiv doua sonde pe suprafata.

Planeta Venus este considerata de catre Rusia ca fiind “a sa”, sau cel putin asta a afirmat administratorul RUSCOSMOS, agentia spatiala pe care tara a infiintat-o, iar declaratiile sale au uimit foarte multa lume. Administratorul agentiei spatiale a Rusiei sustine ca a sa tara este prima si singura care a reusit sa trimita o sonda spatiala pe suprafata de pe planeta Venus, chiar daca aceasta a supravietuit pentru o perioada extrem de scurta de timp.

Planeta Venus: INCREDIBILUL Anunt cu care ne UIMESTE Rusia

Planeta Venus este un mediu atat de periculos incat administratorul RUSCOSMOS compara suprafata sa cu iadul, ceea ce e cam adevarat in cazul sondelor sale spatiale care au fost distruse la scurt timp dupa aterizare. Rusia lucreaza in momentul de fata cu SUA pentru lansarea unei misiuni spatiale catre planeta Venus care are denumirea Venera-D, insa separat de ea va fi lansata si o alta misiune catre planeta in viitor.

Planeta Venus va fi explorata de catre Rusia inclusiv in zona atmosferica in care s-au gasit primele semne de viata, ceea ce ar trebui sa confirme, sau sa infirme, anuntul de saptamanile trecute privind viata existenta acolo. Desigur ca vorbim deocamdata doar despre niste planuri distante cu privire la ceea ce se va intampla pe planeta Venus, asa ca ramane de vazut daca Rusia va mai desfasura aceste misiuni extrem de importante.

Planeta Venus este si in centrul altor agentii spatiale in momentul de fata, asa ca am putea vedea mai multe misiuni care ne vor dezvalui mult mai multe dintre secretele care se ascund acolo.