Raed Arafat: probleme cu vaccinul impotriva Coronavirus

Raed Arafat distributie vaccin coronavirus

Raed Arafat, seful DSU, are primele vesti proaste cu privire la vaccinul impotriva Coronavirus, iar asta pentru ca el vine cu informatii care sugereaza ca autoritatile deja se pregatesc pentru distribuirea vaccinului impotriva Coronavirus in Romania, dar ca totul va fi o provocare extrem de mare.

Raed Arafat spune ca va fi foarte greu de distribuit vaccinul impotriva Coronavirus in toata Romania in momentul in care va fi disponibil, dar si ca el va fi distribuit gratuit catre personalul medical, si persoanele vulnerabile pentru a le proteja impotriva unei posibile infectari.

“Va fi o provocare logistică, de transport, de administrare, de organizarea locurilor, de distribuire. Pentru acest lucru va exista o colaborare între Ministerul Sănătăţii, Ministerul Afacerilor Interne şi Ministerul Apărării. Depinde cum vor veni dozele. Eu mă îndoiesc că vor veni toate dozele, ele vor veni treptat. Trebuie stabilite exact priorităţile, avem personalul medical, medicii, asistentele, ambulanţierii, şi bineînţeles persoanele vulnerabile, cu comorbidităţi…. Este o problemă de siguranţă la nivel naţional. Şi va fi suportat de stat.”