Nelu Tataru: schimbare pentru pacientii asimptomatici infectati cu Coronavirus

nelu tataru asimptomatici coronavirus procedura

Nelu Tataru a anuntat astazi noi schimbari pentru pacientii asimptomatici care sunt infectati cu Coronavirus, iar asta din cauza supraaglomerarii spitalelor din Romania, situatie foarte dificila pentru autoritati, ele spunand ca persoanele fara simptome vor fi consultate la domiciliu de catre doctori.

Nelu Tataru spune ca asimpatomaticii vor fi programat pentru investigatii paraclinice dupa ce vor fi consultati la domiciliu, nu e foarte clar de catre cine, insa aceasta regula se va aplica doar pentru persoanele fara comorbiditati, deci nu toata lumea va fi tratata prin acest sistem.

“După cum ştiţi, asimptomaticii odată cu primirea rezultatului ar trebui să anunţe medicul de familie, Direcţia de Sănătate Publică şi cu ambulanţa să se prezinte la un spital de boli infecţioase. Există acele până în 48 de ore în care vom avea acele evaluări.

Avem pregătită în acest sens inclusiv o colaborare cu medicii de familie atât din contracte suplimentare cu Casa de Asigurări pentru monitorizare, vor primi câte 30 de puncte pentru fiecare caz, pe care îl vor monitoriza, precum şi posibilitatea de prestări de servicii cu direcţia de sănătate publică în activitatea de anchete epidemiologice şi urmărire a pacienţilor.”