Guvernul Romaniei: schimbari pentru tratarea pacientilor bolnavi de Coronavirus

Guvernul Romaniei tratare pacienti coronavirus

Guvernul Romaniei a anuntat noi schimbari importante in ceea ce priveste modul in care vor fi tratati pacientii infectati cu noul Coronavirus, astfel ca asimptomaticii, cei care au forme usoare, sau medii, vor ramane acasa, sub supravegherea medicilor, in timp ce doar cazurile grave vor ajunge in spitale.

Guvernul Romaniei va adopta o ordonanta de urgenta prin care va reglementa acest lucru in mod oficial, si acesta era un scenariu la care multi se asteptau si pentru tara noastra, mai ales ca in alte tari din Europa, si nu numai, aceasta a fost metoda de lucru de la bun inceput in pandemia de Coroanvirus.

“Avem în pregătire o ordonanţă de urgenţă pentru cazurile medii şi uşoare de boală, asimptomatice, să rămână la domiciliu, sub supravegherea şi monitorizarea medicului de familie, urmând ca mijloacele de transport de la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă să-i ia programat pentru investigaţiile suplimentare paraclinice. În momentul în care apare simptomatologia, ei sunt duşi şi internaţi în unităţile spitaliceşt.” a declarat Nelu Tataru.