Android: Schimbarea REVOLUTIONARA a Google pentru Telefoane

Android are o schimbare revolutionara implementata de catre compania Google pentru toate telefoanele, iata cum sunt afectati si utilizatorii de ea.

Android revolutionara

Android are pregatita o schimbare revolutionara pentru telefoanele din toata lumea, compania Google dorind sa le ofere utilizatorilor ceva ce vine ca un foarte, foarte, mare beneficiu pentru ei, ceva care ii va ajuta din foarte multe puncte de vedere. Mai exact cei de la Google lucreaza in momentul de fata la o schimbare pentru telefoanele Android care are menirea de a contribui la o imbunatatire pentru autonomia bateriei dispozitivelor noastre.

Android are chiar in versiunea 11 implementata de catre compania Google o noua schimbare care modifica modul in care aplicatiile din telefoane raman suspendate in fundal, astfel incat ele sa nu mai acceseze resursele procesorului. Practic, aplicatiile sunt “inghetate” in fundal atunci cand se iese din ele, si sunt repornire in momentul in care utilizatorii le redeschid, sau le inchid, iar asa Android ar avea parte de o imbunatatire a eficientei energetice.

Android: Schimbarea REVOLUTIONARA a Google pentru Telefoane

Android revolutionara google

Android va accesa mai putin procesorul dupa ce aplicatiile sunt inghetate, iar daca aceasta componenta importanta nu e folosita, atunci nu se va consuma nici energie din bateria care il sustine. Mai mult decat atat, procedura ar trebui sa reduca si riscul ca unele aplicatii sa acceseze in mod malitios informatii din telefoanele cu sistem de operare Android, pentru ca vor fi “inghetate” in totalitate in fundal, deci nu vor mai putea face absolut nimic in dispozitive.

Android a avut aceasta functie descoperita de ceva vreme in proces de testare, insa se pare ca Google a decis sa o activeze in mod oficial pentru utilizatorii din toata lumea, ea fiind activa predefinit, si putand fi dezactivata ulterior. Separat de imbunatatirea autonomiei bateriei, aceasta functie noua din Android ar trebui sa imbunatateasca si performantele telefoanelor deoarece memoria RAM nu mai ramane ocupata cu aplicatii care n-ar trebui sa fie acolo.

Android va avea aceasta functie integrata pentru mai toate telefoanele care au sistemul de operare instalat, insa primele in care ea va fi disponibila sunt cele Google Pixel, urmand ca apoi sa fie oferita si in altele.