Guvernul Romaniei: Decizia privind prioritizarea vaccinului pentru Coronavirus

Guvernul Romaniei prioritizarea vaccinului Coronavirus

Guvernul Romaniei a anuntat astazi, prin primul-ministru, Ludovic Orban, faptul ca va exista o prioritate pentru vaccinurile impotriva noului Coronavirus, astfel ca unii oameni vor avea intaietate in a-l primi, in timp ce altii vor avea de asteptat pana cand il vor putea avea administrat.

Guvernul Romaniei se va baza pe specialisti din domeniul sanatatii pentru prioritizarea vaccinului impotriva Coronavirus, dar dupa cum au spus unii experti, cei din sistemul medical ar urma sa fie primii imunizati, daca vor, iar apoi vor urma persoanele vulnerabile.

“Am adoptat un memorandum la nivel european, există o înţelegere clară, când se va produce vaccinul, în funcţie de cantităţile care se produc, ele se vor distribui către ţările membre în funcţie de populaţia din fiecare ţară. Evident, şi noi vom face vaccinarea fără niciun fel de problemă.

Va fi o eşalonare care va fi făcută în funcţie de categoriile de risc, normal, pentru că nu vom avea vaccin pentru toţi de la început. Mai mult ca sigur gratis va fi acest vaccin pentru categoriile vulnerabile. Va exista prioritizare, care e stabilită de specialiştii din domeniul sănătăţii”

Interviu acordat de premierul Ludovic Orban la emisiunea “Jurnalul de seara”, difuzată de Digi 24

Interviu acordat de premierul Ludovic Orban la emisiunea “Jurnalul de seara”, difuzată de Digi 24#LudovicOrban #Digi24

Publicată de Guvernul României pe Joi, 15 octombrie 2020