Nelu Tataru: capacitatea de testare pentru Coronavirus va creste

Nelu Tataru capacitatea testare Coronavirus creste

Nelu Tataru, ministrul Sanatatii, a anuntat ca va fi crescuta capacitatea de testare pentru noul Coronavirus, urmand a putea fi procesate peste 30.000 de teste zilnic, cu mult peste actuala capacitate pe care o au laboratoarele in care se proceseaza testele in tara noastra de luni de zile.

Nelu Tataru spune ca s-ar putea face o crestere de peste 20% de la 28.000 de teste acum, si asta ar ajuta cu siguranta la depistarea mai multor cazuri de persoane infectate, iar de aici s-ar putea izola mai rapid focarele, si s-ar putea reduce raspandirea la nivelul intregii tari, ceea ce ar fi excelent.

“Noi avem în acest moment de 142 de puncte de testare și în jur de 28.000 de teste pe zi. La o capacitate maximă, putem merge spre 35.000 de teste pe zi. Să ne amintim că am plecat de la un singur punct de testare, de la 200 de teste pe zi. În acest moment, noi culegem acele rezultate care pot veni la 24, 48 sau 72 de ore.

De aceea și raportările care se fac sunt în cazurile confirmate pozitiv în ziua respectivă și atunci avem și acel număr de cazuri noi raportate în ziua respectivă, precum și acel indice pe care-l calculăm și atunci o să înțelegeți de ce lăsăm acele 48 de ore la nivel local pentru impunerea unor restricții.”