Android: Anuntul URIAS pentru SUTE de MILIOANE de Telefoane

Android este in centrul unui anunt urias pentru sute de milioane de telefoane din intreaga lume, iata ce trebuie sa stii chiar acum in legatura cu el.

Android comunicare

Android este cel mai folosit sistem de operare pentru telefoane mobile in intreaga lume, vorbim despre un software instalat pe un numar urias de dispozitive, care este dezvoltat de catre cei de la Google. Compania americana a decis sa implementeze pentru utilizatorii de telefoane si o varietate de functii de care acestia sa se poata bucura, iar una dintre ele se numeste RCS, si incepe sa fie raspandita in din ce in ce mai multe zone de pe glob acum.

Android a avut sistemul RCS implementat pentru ca oamenii sa beneficieze in mod nativ de un sistem de mesagerie similar cu cel oferit de catre aplicatii precum WhatsApp, Telegram, si nu numai, iar acum acesta este extins in mai multe tari. Google a implementat sistemul sau in mod nativ in Android, dar era, si este, nevoie de ajutorul operatorilor de telecomunicatii pentru ca el sa fie util pe telefoanele oamenilor, si ast ase intampla cu greu.

Android: Anuntul URIAS pentru SUTE de MILIOANE de Telefoane

Android are suport pentru RCS in 15 noi tari din luna septembrie, multe dintre ele din Europa, si chiar destul de aproape de Romania, fara ca a noastra tara sa fie inclusa in lista celor unde acest sistem este deja util. Pentru luna octombrie vorbim despre o noua extindere a disponibilitatii suportului, inca 9 tari urmand a avea implementat suport pentru tehnologia RCS, dar Romania, din pacate, tot ramane exclusa, inclusiv in aceasta situatie.

Android le permite utilizatorilor de telefoane sa comunice unii cu altii asa cum o fac utilizatorii de telefoane iPhone care au iMessage, sau ma rog, aproximativ la fel, neexistand deocamdata suport pentru toate functiile. Cei de la Google lucreaza din greu pentru a extinde suportul pentru mai multe functii in RCS pentru Android, dar acest lucru necesita timp, si mai mult decat atat, ajutorul operatorilor de telecomunicatii pentru compatibilitate.

Android va avea in viitor un sistem RCS cu la fel de multe noutati precum iMessage, insa ramane de vazut cat de departe va fi, in final, acest viitor pentru cei care sunt interesati de folosirea tehnologiei.