Guvernul Romaniei: decizie privind carantinarea intregii tari

0

Guvernul Romaniei a vorbit din nou ieri, prin primul-ministru Ludovic Orban, despre instituirea starii de urgenta si a carantinei totale in Romania, ceva de care foarte multa lume se teme, dar ceva de care nu ar trebui sa ne frica pentru ca nu se va intampla acest lucru.

Guvernul Romaniei nu vrea sa reimpuna carantina in toata Romania in baza unei decizii a presedintelui Romaniei de a reinstitui starea de urgenta in tara, asa ca nu ar trebui sa ne gandim la acest lucru, ci doar la respectarea masurilor de protectie pentru ca numarul zilnic de infectari sa scada.

“Obiectivul nostru este ca oamenii să ducă o viaţă cât mai normală. Obiectivul nostru este ca economia să funcţioneze la parametrii obişnuiţi. Obiectivul nostru este ca toate activităţile, în măsura în care este posibil, să se desfăşoare, astfel încât viaţa omului să fie cât mai puţin afectată de epidemie.

Acestea sunt obiectivele noastre. Sigur că putem atinge aceste obiective doar dacă avem cooperarea societăţii în ansamblul său, a tuturor companiilor, instituţiilor, formatorilor de opinie. Respectarea normelor de protecţie sanitară poate permite derularea unei vieţi normale, fără ca virusul să atingă un nivel care să ne impună să luăm decizii restrictive.”