Calea Lactee: VIDEO INCREDIBIL cu Distrugerea unei Galaxii

Calea Lactee are prezentat intr-un video incredibil distrugerea unei galaxii cu care s-a ciocnit, iata ce s-a intamplat cu stelele si planetele din interior.

Calea Lactee este una dintre galaxiile cu dimensiuni relativ mari din univers, si a ajuns sa fie asa pentru ca de-a lungul timpului a “inghitit” alte galaxii de dimensiuni mai mici, ajungand acum la dimensiunea actuala. Oamenii de stiinta au descoprit in 2005 ceea ce parea a fi o grupare de stele in Calea Lactee, insa au realizat rapid ca de fapt ele sunt ramasitele unei alte galaxii care a fost “inghitita” de catre a noastra cu mult timp in urma.

Calea Lactee are prezentata in imaginea de mai sus devorarea unei galaxii antice, oamenii de stiinta ajungand la aceasta concluzie dupa analizarea miscarilor pe care le faceau stelele din interiorul acelei grupari. Unele dintre stele se indreapta spre noi, in timp ce altele se indeparteaza de noi, astfel ca asa s-a ajuns la concluzia ca de fapt Calea Lactee a inghitit o alta galaxie de dimensiuni mai mici, si asa s-a ajuns la ceea ce se vede acum in interiorul sau.

Calea Lactee: VIDEO INCREDIBIL cu Distrugerea unei Galaxii

Calea Lactee a devorat mai multe galaxii care o orbitau, insa descoperirea de acum este una in premiera pentru oamenii de stiinta, care nu reuseau sa explice existenta acelei structuri in galaxia noastra. Desigur ca vorbim despre o realizare remarcabila care nu va fi data foarte curand uitarii, mai ales ca ea poate duce la altele similare din Calea Lactee, si asta pentru ca exista multe zone in care exista grupari mari de stele despre care nu se stiu prea multe.

“Când am pus-o împreună, a fost un moment „aha”. Acest grup de stele avea o grămadă de viteze diferite, ceea ce era foarte ciudat. Dar acum, când vedem mișcarea lor ca un întreg, înțelegem de ce viteza este diferită și de ce se mișcă așa cum o fac.”

Calea Lactee are in interiorul sau doar o parte din structura acelei galaxii, adica ceea ce a mai ramas din ea dupa ce a fost distrusa intr-o buna masura, si se poate vedea foarte clar cum a disparut ceea ce era o galaxie de dimensiuni mici. Exista diverse confirmari si pentru devorarea altor galaxii mai mari, si in momentul de fata Calea Lactee este in proces de a distruge o alta care se afla in apropierea sa, procesul fiind unul care dureaza milioane de ani.

Calea Lactee a ajuns atat de mare prin incorporarea stelelor si planetelor din alte galaxii, si e de asteptat sa creasca in continuare pe masura ce va inghiti galaxiile care o orbiteaza in momentul de fata.