Guvernul Romaniei: anunt cu privire la lockdown in toata tara

Guvernul Romaniei anunt lockdown

Guvernul Romaniei a facut un anunt extrem de interesant astazi in Romania, si a spus ca nu va mai exista vreo inchidere totala a economiei, implicit a tarii, asa cum s-a intamplat in prima parte a acestui an, autoritatile dorind sa protejeze economia cu orice pret, deci totul va ramane deschis.

Guvernul Romaniei face acest anunt prin ministrul finantelor, Florin Citu, el afirmand si ca anul viitor nu vor mai fi majorate taxele pentru companiile din Romania, totul in ideea de a oferi o stabilitate cat mai buna pentru ca acestea sa isi poata reveni in urma problemelor generate de inchiderea din primele luni.

“Nu vom mai închide economia, cum s-a întâmplat pentru două luni în primăvară. Nici atunci nu o închideam dacă găseam rezervele cu ceva în ele. Dar nu am găsit nimic. Am învăţat cum să navigăm. Este o perioadă dificilă. Trebuie să trăim cu virusul acesta. Nu putem să închidem economia. Prin reguli simple, dacă le respectăm, putem continua.

Politica fiscală anul acesta a fost de a injecta bani în economie. Am învăţat că intr-o perioadă de criză banii trebuie să circule. Oamenii sunt precauţi în această perioadă, la achiziţii, la investiţii, şi am injectat noi bani în economie. Putem să mai injectăm lichiditate în economie.” a declarat Florin Citu la DIGI 24.