Raed Arafat: testele rapide pentru Coroanvirus folosite si in Romania

Raed Arafat testele rapide Coroanvirus Romania

Raed Arafat a facut un anunt foarte important in plina pandemie de Coronavirus, el afirmand ca testele rapide pentru depistarea infectarii vor fi folosite si in Romania, iar asta in ciuda faptului ca acum cateva luni se spunea ca ele sunt complet inutile pentur diagnosticarea pacientilor.

Raed Arafat spune ca aceste teste vor fi folosite pentru o diagnosticare rapida si temporara a pacientilor, ei urmand a fi testat si prin metoda clasica, PCR, deci nu se va pune un diagnostic final in baza rezultatelor obtinute prin aceste teste rapide facute de catre autoritati.

“Am început să creştem capacitatea, mai ales de ventilaţie şi în zonele unde sunt mai afectate. De exemplu, în Bucureşti, ieri, am distribuit ventilatoare suplimentare la Pantelimon, Spitalul Universitar, Spitalul Floreasca. Mai mult decât atât, am amplasat deja două posturi medicale avansate care permit extinderea capacităţii de observaţie a pacienţilor la Pantelimon şi la Spitalul Universitar.

Deci astea sunt măsuri pe care putem să le replicăm şi în alte zone dacă se cere, bineînţeles. Aici am acţionat la cerere. Aducem mai multe pentru a le folosi pe linia de front mai ales în unităţile de primiri urgenţe ne-ar ajuta să punem diagnosticul rapid pentru cazurile simptomatice şi să le diferenţiem chiar dacă unele ulterior vor trebui să fie confirmate şi pe test PCR.”