WhatsApp: Decizia FARA PRECEDENT, IMPACT MARE pentru Oameni

WhatsApp a luat o decizie fara precedent care are si un impact foarte mare pentru cele peste 2 miliarde de persoane care folosesc platforma de mesagerie acum.

WhatsApp taxare

WhatsApp a surprins foarte multa lume cu o decizie fara precedent pe care a luat-o chiar saptamana trecuta, ea fiind anuntata in mod oficial de catre compania americana, si afecteaza toate cele peste 2 miliarde de conturi active in platforma sa. Poate va aduceti aminte anul trecut cand s-a discutat foarte intens posibilitatea ca WhatsApp sa afiseze reclame pentru utilizatorii din toata lumea, ele urmand a fi vizibile in sectiunea Status, la inceput.

WhatsApp a fost intens criticata pentru aceasta decizie, la fel ca si Facebook, astfel ca intr-un final cea de-a doua companie a decis sa renunte la idee pentru a cauta alte moduri prin care sa faca bani cu platforma de mesagerie. Ei bine saptamana trecuta a fost anuntat unul dintre ele, WhatsApp urmand a cere bani de la companiile care ii folosesc platforma pentru a interactiona cu clientii, unele dintre serviciile oferite gratuit pana acum urmand a deveni cu plata.

WhatsApp: Decizia FARA PRECEDENT, IMPACT MARE pentru Oameni

WhatsApp le cerea deja bani unor companii pentru a le trimite utilizatorilor bilete de avion, vapor, tren, autobuz, etc, sau pentru a le trimite retete, de exemplu, insa intentioneaza sa extinda masiv aceasta obligatie de plata. WhatsApp vrea sa le perceapa bani companiilor pentru stocarea comunicatiilor cu toti clientii, si aici intervine o mare problema, pentru ca ele nu vor fi criptate in serverele Facebook, deci vor putea fi citite si de catre compania americana, daca vrea asta.

“Facebook a declarat joi că va începe să taxeze companiile pentru unele servicii de chat WhatsApp Business. WhatsApp Business permite întreprinderilor mici și mijlocii să discute cu clienții, să ofere asistență și să vândă produse direct. Facebook a declarat că va oferi în curând servicii precum găzduirea, pentru a ajuta partenerii să gestioneze mesajele de chat cu clienții, inventarul și multe altele.”

WhatsApp va mai percepe bani si pentru alte servicii care acum sunt oferite gratuit pentru cele 50 de milioane de companii care folosesc platforma WhatsApp Business in momentul de fata, doar ca deocamdata nu s-au oferit detalii cu privire la serviciile vizate. Facebook cheltuie foarte multi bani pentru a mentine functionala platforma WhatsApp princare sunt trimise zilnic 100 de miliarde de mesaje intre oameni, astfel ca trebuie sa obtina de undeva bani pentru a o mentine functionala.

WhatsApp va lua bani de la companii pentru serviciile oferite in loc sa afiseze reclame, iar aceasta decizie a celor de la Facebook e una extrem de buna pentru ca nu vom vedea reclamele lor in toate sectiunile aplicatiei.