Guvernul Romaniei: importanta ALERTA de securitate cibernetica

Guvernul Romaniei importanta ALERTA securitate cibernetica

Guvernul Romaniei a emis, prin agentia CERT-RO, o noua alerta de securitate cibernetica pentru toti romanii din toata tara, si vorbim despre o avertizare foarte importanta de care trebuie sa stie toata lumea, pentru ca ne alerteaza in legatura cu o problema foarte grava.

“Fiți vigilenți atunci când verificați e-mail-urile primite, în special cele care conțin atașamente! Emotet este încă activ și se propagă prin campanii de #spam.

Aceste e-mail-uri pretind a veni din partea anumitor companii, instituții sau chiar persoane fizice. Mai mult, în anumite cazuri pot proveni direct de la o sursă reală, dacă aceasta a fost deja infectată.

În acest moment există 3 modalități prin care vă puteti infecta
PC-ul/rețeaua cu Emotet, în toate cazurile pornindu-se de la un mail tip spam:
1. Mail de tip spam, cu un atasament ce conține macro-uri care descarcă #malware.
2. Mail de tip spam cu atașament ce contine macro-uri, dar fisierul malițios este inclus într-o arhivă cu parolă (parola este comunicată în
textul mail-ului, pentru ca victima să îl poată dezarhiva).
3. Mail de tip spam care are inclus în text un link. Apăsând pe acel link, victima ajunge să își infecteaze dispozitivul cu malware.
Înainte de a face o acțiune care ar putea dăuna, scanați cu o soluția de securitate instalată pe dispozitiv, sau cu una disponibilă gratis online (ex: Virus Total) link-urile sau atașamentele suspecte din căsuța dvs. de mail! Gândește, înainte de click!”