Planeta Neptun: Anunt SOCANT, ce au Descoperit Cercetatorii

Planeta Neptun este din nou in centrul unui anunt socant, iata ce au descoperit cercetatorii in legatura cu ea, si cat de mult conteaza asta pentru noi.

Planeta Neptun expulzare

Planeta Neptun este una dintre cele mai indepartate de Pamant in sistemul solar, la fel ca Neptun, ele standar la marginea zonei, iar acum aflam ceva extrem de important in legatura cu acea regiune indepartata de noi. Mai exact, conform unei descoperiri recente, se pare ca intre planeta Neptun si Saturn ar fi existat o alta planeta in sistemul solar care ar fi fost “aruncata” in afara sa, iar deocamdata nu se stie foarte clar ce se intampla.

Planeta Neptun se afla la marginea sistemului solar, aproape de centura Kuiper, acolo unde rezida Pluto, cu Uranus in apropiere, acea zona fiind plina e diverse obiecte cosmice de dimensiuni mai mici, care se plimba nestingherite. Vorbim despre o zona despre care oamenii de stiinta nu stiu extrem de multe informatii, o zona care inca mai trebuie analizata, insa planeta Neptun ar fi avut intre ea si Saturn o alta planeta, la fel de inghetata.

Planeta Neptun: Anunt SOCANT, ce au Descoperit Cercetatorii

Planeta Neptun s-a format din discutl de gaze si obiecte cosmice care inconjura soarele in perioada de dupa formarea acestuia, la fel ca si planeta pozitionata intre ea si Saturn, insa aceea a fost “aruncata” din sistemul solar. Nimeni nu stie de ce acea planeta a disparut, insa planeta Neptun si Saturn inca au ramas in sistemul solar, dar cercetatorii spun cu certitudine ca ea a existat, chiar daca a disparut fara vreo urma, si fara o explicatie clara.

“Mai mult, acum că am stabilit eficacitatea acestui model, îl putem folosi pentru a ne ajuta să analizăm formarea planetelor terestre, inclusiv a noastră, și pentru a ne informa probabil abilitatea de a căuta sisteme similare în altă parte care ar putea avea potențialul de a găzdui viață. Modelul a arătat, de asemenea, că pozițiile lui Uranus și Neptun au fost modelate de masa centurii Kuiper – o regiune înghețată pe marginile sistemului solar compusă din planete pitice și planetoide din care Pluto este cel mai mare membru – și de o planetă gigantică de gheață care a fost dat afară din copilăria sistemului solar.”

Planeta Neptun a ramas in aceeasi regiune in care s-a format, cu Uranus la distanta foarte mica de ea, ceea ce ne arata ca lucrurile nu s-au schimbat extrem de mult de la formarea sistmeului solar, separat de expulzarea acelei planete. Planeta Neptun ramane totusi una pe care oamenii de stiinta vor sa o exploreze pentru ca inca nu au foarte multe detalii in legatura cu ea, dar din pacate nu prea exista misiuni care sa fi fost gandite pentru a explora in detaliu ce se afla acolo.

Planeta Neptun ramane totusi in atentia oamenilor de stiinta, care isi indreapta in mod constant telescoapele inspre ea pentru a vedea ce anume mai pot descoperi fara a ajunge prea aproape cu navele spatiale.