Raed Arafat: Anuntul important pentru toti romanii

Raed Arafat teste antigen

Raed Arafat a facut un anunt foarte important pentru toti roamnii din tara, iar asta pentru ca a confirmat achizitia unor echipamente extrem de importante pentru lupta impotriva noului Coronavirus, mai exact 40.000 de teste rapide pe baza de antigen, care vor fi distribuite in spitalele din Romania.

Raed Arafat spune ca aceste teste vor ajuta la usurarea muncii de depistare a pacientilor care sunt infectati, sau nu, insa orice fel de rezultat obtinut cu ajutorul lor va trebui confirmat si cu o testare Real Time PCR facuta de catre autoritati, insa triajul ar trebui sa fie mult mai rapid asa.

“Am ajuns de la câteva mii de teste pe zi am ajuns la 40 – 50 de mii de teste, dar nu se fac atâtea. Am reușit să cumpărăm primele 40 de mii de teste rapide pe bază de antigen. Aceste se vor transmite în cursul săptămânii la unitățile de primiri urgențe, dar vor fi folosite la cazurile simptomatice. Al doilea pas a fost OUG prin care vom cumpăra 3 milioane de teste rapide pe bază de antigen. Asta va grăbi depistarea pozitivilor, carantiarea și izolarea.”