Guvernul Romaniei: anuntul privind carantinarea oraselor din Romania

guvernul romaniei carantina mari orase

Guvernul Romaniei va prelungi starea de alerta pentru inca 30 de zile, ceea ce desigur ca era de asteptat din moment ce situatia pandemiei de Coronavirus continua sa fie foarte ingrijoratoare in tara noastra, lucrurile mergand din rau spre mai rau, ceea ce nu vine tocmai ca vreo surpriza pentru cineva.

Guvernul Romaniei nu vrea totusi sa carantineze marile orase din tara noastra deoarece aceste decizii sunt foarte greu de pus in practica acolo unde exista concentrari foarte mari de oameni, astfel ca o carantina a Bucurestiului, sau a altor orase cu sute de mii de locuitori pare improbabila acum.

“Ştiţi foarte bine că starea de alertă se instituie pe 30 de zile şi se prelungeşte printr-o hotărâre de guvern pentru o perioadă de maxim 30 de zile. Pregătim hotărârea de guvern pentru prelungirea stării de alertă. În ceea ce ne priveşte, nu ne dorim să luăm alte măsuri care să instituie alte restricţii.

În ceea ce priveşte decizia de carantinare a unor mari oraşe sau a Capitalei, este o decizie mai dificil de luat, pentru că sunt extrem de multe considerente legate de carantină. Noi nu ne dorim să ajungem aici, obiectivul nostru este acela de a stăvili creşterea numărului de cazuri. De altfel, în Bucureşti a existat o tendinţă ascendentă, dar o tendinţă ascendentă care nu s-a încadrat în specificul marilor metropole din alte ţări europene, unde progresia a fost mai degrabă geometrică.”