DIGI Mobil: Hotararea IMPORTANTA cu un IMPACT foarte Mare

DIGI Mobil a luat o hotarare foarte importanta care are si un impact foarte mare pentru clientii din Romania, iata ce trebuie sa stii chiar acum.

DIGI Mobil respins

DIGI Mobil este al paturlea cel mai mare operator de telefonie mobila din Romania, o pozitie pe care este plasat de ceva vreme fara vreo sansa reala de a depasi Telekom in ceea ce priveste numarul de clienti. A existat la un moment dat o posibilitate ca DIGI Mobil sa isi depaseasca concurenta din acest punct de vedere, iar asta atunci cand au inceput discutiile cu privire la cumpararea diviziei mobile a Telekom, insa nimic nu s-a realizat inca.

DIGI Mobil, prin compania mama, a fost in discutii serioase pentru a cumpara divizia mobila a celor de la Telekom, cea fixa fiind vanduta deja catre Orange, finalizarea tranzactiei astptand aprobarea Consiliului Concurentei. Se pare ca seful RCS & RDS a oferit o suma mult prea mica pentru divizia mobila a rivalei DIGI Mobil, astfel ca nemtii de la Telekom au decis sa spuna “pas” ofertei, si sa pastreze divizia functionala in tara noastra asa cum e.

DIGI Mobil: Hotararea IMPORTANTA cu un IMPACT foarte Mare

DIGI Mobil ar fi putut sa-si dubleze numarul de clienti pe partea de telefonie mobila si fixa daca ar fi cumparat divizia mobila a celor de la Telekom, insa acest lucru nu s-a intamplat, din pacate, cel putin nu inca. Orange va plati 500 de milioane de euro pentru 54% dintre actiunile diviziei de servicii fixe a Telekom, iar RCS & RDS ar fi platit mai putin pe pachetul majoritar de actiuni al diviziei mobile, si ar fi putut intari serios DIGI Mobil pentru viitor.

DIGI Mobil ar fi avut nevoie de infrastructura celor de la Telekom pe partea de telefonie mobila, atat acoperirea, cat si calitatea serviciilor, fiind superioare celor oferite de catre operatorul care face parte din grupul DIGI. In locul unei achizitii a diviziei mobile a celor de la Telekom, cei de la DIGI Mobil s-au concentrat pe construirea unei infrastructuri 2G in Romania, dar si pe extinderea, pana la un punct, a infrastructurii 5G din tara noastra.

DIGI Mobil ramane un operator puternic in continuare, cu potential serios de crestere, insa ramane de vazut cat va putea sustine aceasta crestere pe viitor, iar asta pentru ca lucrurile raman in continuare foarte incerte.