Nelu Tataru: Cati pacienti de la ATI sunt in stare foarte grava

Nelu Tataru Cati pacienti de la ATI sunt in stare foarte grava

Nelu Tataru a dezvaluit pentru toata Romania cati dintre pacientii internati la ATI sunt in stare foarte grava in momentul de fata, si necesita oxigenare invaziva pentru a fi tratati, iar asta in conditiile in care ne apropiem de 1200 de persoane care sunt tratate in aceste sectii specializate din spitale.

Nelu Tataru spune ca din 1149 pacienti internati la terapie intensiva la nivel national, 309 sunt ajutati mecanic sa respire, 350 sunt pe ventilatie SiPAP, in timp ce restul sunt tratati cu oxigen prin diverse forme, insa au o situatie mai buna, si sunt in aceste unitati deoarece exista riscul ca situatia lor sa se agraveze oricand.

“După cum ştiţi, din totalul de 1.149 de pacienţi care se află în Terapie Intensivă 309 sunt pe respiraţie artificială invazivă. 350 sunt pe SiPAP şi restul sunt pe diverse surse de oxigen-terapie. Cei care sunt pe oxigeno-terapie pot fi într-o secţie intermediară, dar alăturată secţiei de Terapie Intensivă.

După cum ştim din activitatea curentă orice pacient cu insuficienţă respiratorie de un anumit grad poate decompensa şi atunci să fie în apropiere pentru a putea fi preluat. Recomandarea a fost ca aceste secţii de Terapie intermediară să aibă totuşi şi ventilatoare arondate ca la un moment dat, dacă decompensează, să putem trece acel pacient pe invaziv.”