Planeta Uranus: Descoperire MAJORA ce a SOCAT pe TOATA Lumea

Planeta Uranus este in centrul unei descoperiri majore care a socat pe toata lumea, iata ce a fost observat pe corpul cosmic atat de indepartat.

Planeta Uranus scapari

Planeta Uranus nu este una dintre cele despre care auzim mai mereu cate ceva, nefiind tot timpul in centrul atentiei, insa asta nu inseamna ca ea nu este monitorizata tot timpul de catre cercetatorii din intreaga lume. Ca o dovada clara a atentiei de care are ea parte in momentul de fata, cercetatorii au facut o noua descoperire impresionanta cu privire la planeta Uranus, una care a socat foarte multa lume, dar despre care ar trebui sa stie oricine in acest moment.

Planeta Uranus pierde gaze prin atmosfera in spatiul cosmic, si asta se intampla o data pe zi, in fiecare zi, conform datelor analizate de catre cercetatori cu privire la planeta care este atat de neobisnuita, si atat de neinteleasa, pana la urma. Cercetatorii au analizat felul in care vanturile solare intra in magnetosfera pe care o are planeta Uranus, acestea fiind un declansator pentru pierderile de gaze, care au loc o data pe zi, in fiecare zi, fara oprire de ceva vreme.

Planeta Uranus: Descoperire MAJORA ce a SOCAT pe TOATA Lumea

Planeta Uranus are o rotatie la 98 de grade, in mod neobisnuit, in comparatie cu alte planete din sistemul solar, insa magnetosfera sa se roteste la 60 de grade, iar acesta este unul dintre motivele pentru gazele scapa prin atmosfera in univers. Totusi, vanturile solare sunt cele care ridica problemele cele mai mari pentru scaparile de gaze de pe planeta Uranus, iar acestea au loc in cantitati foarte mari, ceva ce desigur ca a surprins foarte multa lume.

“Pentru a studia mecanismul de cuplare dintre vântul solar și magnetosferă, folosim un model numeric pentru a simula magnetosfera globală și pentru a prezice locații potențiale de reconectare favorabile. Propunem că există o magnetosferă „asemănătoare” la Uranus atât în anotimpurile echinocțiului, cât și în cele ale solstițiului, unde rotația planetară conduce schimbul între o magnetosferă deschisă și o magnetosferă închisă în fiecare zi a lui Uranus. Se preconizează că această reconectare periodică va avea loc în amonte de magnetopauză, cu o frecvență care corespunde rotației planetare (o dată la 17,24 h).”

Planeta Uranus are o atmosfera foarte neobisnuita, cu ploi care contin anumite tipuri de materiale care nu ar fi regasite in cele de pe Pamant, insa aceasta este doar o parte a povestii curiozitatilor privind corpul cosmic. Vorbim totusi despre un corp cosmic aflat la mare distanta de pamant si de soare, astfel ca e de asteptat ca pe planeta Uranus sa existe si cateva lucruri neobisnuite, insa vorbim despre o serie de curiozitati care nu sunt chiar atat de usor de trecut cu vedere.

Planeta Uranus va mi fi monitorizata cu mare atentie de catre cercetatori, si va fi interesant de vazut ce anume vor mai descoperi acestia in ceea ce priveste atmosfera sa, si ceea ce se intampla in afara ei.