Raed Arafat: studentii la medicina suplimenteaza medicii in spitalele COVID-19

Raed Arafat studentii la medicina suplimenteaza medicii in spitalele COVID-19

Raed Arafat a facut in sfarsit un anunt care trebuia sa vina de foarte multa vreme, iar asta pentru ca studentii la medicina vor putea in sfarsit sa intre in spitalele in care sunt tratati pacientii bolnavi de Coronavirus, si ii vor putea ajuta pe medicii care sunt epuizati dupa atatea luni de lupta.

Raed Arafat spune ca ordonanta de urgenta care va permite acest lucru a fost adoptata in cursul sedintei de guvern care a avut loc aseara, si universitatile fac deja liste cu studenti care vor sa intre in lupta cu COVID-19, astfel ca sistemul medical ar urma sa aiba parte de un ajutor nesperat, care trebuia sa vina de mult.

“Ordonanţa este gata pentru adoptare astăzi. Noi, de altfel, în colaborare cu universităţile, am început să creăm listele, deci au început universităţile să creeze listele. În secunda în care este publicată, o să începem să preluăm studenţii care s-au înscris şi să îi repartizăm. (…) Nu am aşteptat adoptarea, ştiind că a fost în primă lectură şi am început deja să ne mobilizăm. Când se publică, sperăm mâine, deja începem să o implementăm.

Chiar apreciez în mod deosebit această iniţiativă şi, într-un fel, studenţii pot să dea şi ei un exemplu pentru toţi. Oricine poate să facă ceva bun în această bătălie trebuie să intre alături de noi în această bătălie. (…) Să gândiţi foarte bine comunicarea, interacţiunea, modul de implicare a lor, activităţile efective în care se pot implica, astfel încât să avem o implicare a lor cât mai serioasă şi în acelaşi timp să simtă susţinerea şi aprecierea noastră pentru efortul pe care îl fac.”