Raed Arafat: Anunt foarte IMPORTANT pentru MULTI dintre Romani

Raed Arafat, seful DSU, a vorbit despre situatia care se inregistreaza in Bucuresti in momentul de fata, capitala avand cel mai mare numar zilnic de cazuri, si totusi nu e in carantina, iar conform secretarului de stat, desi lucrurile nu merg spre bine, totusi nu mai exista crestere exponentiala deocamdata.

“Instituirea carantinei se face la propunerea DSP-urilor, dacă se ajunge la anumite criterii ce trebuie întrunite. Mai multe localități au decis să intre în carantină prin decizia Comitetelor Județene pentru Situații de Urgență, altele au ales măsuri suplimentare de control, să mai aștepte impunerea stării de carantină. Nu o impunem de la centru în acest moment, ci este luată decizia pe plan local de către DSP-uri, cu avizul INSP și cu decizia CJSU, urmând ca ordinul să fie semnat de mine și publicat în conformitate cu prevederile legale.

În acest moment putem să spunem că nu mai avem această creștere exponențială care a fost, suntem undeva la un platou, cu unele creșteri și scăderi. Deci nu putem să spunem că situația este spre bine în acest moment, dar nici nu putem să spunem că este în creștere așa cum era acum două-trei săptămâni. Măsurile au început să aibă efect.”