WhatsApp: PROBLEMA COLOSALA cu IMPACT pentru TOATA Omenirea

WhatsApp are o problema colosala care are si un impact foarte serios pentru toata omenirea, iata ce se intampla cu aplicatia de mesagerie atat de populara.

WhatsApp legislatie

WhatsApp este iar in centrul unui anunt foarte important care are la baza o decizie care va afecta substantial miliardele de utilizatori ai platformei, si vorbim despre una dintre cele mai mari schimbari de pana in momentul de fata. Mai exact, cei de la WhatsApp sunt vizati, impreuna cu alte platforme de mesagerie, de un proiect de lege care ar interzice la nivel european criptarea datelor la trimiterea si la primirea din terminalele mobile, sau calculatoare.

WhatsApp este vizata de aceasta lege pentru ca sustine ca ofera criptare pentru datele oamenilor la trimitere, si la primire, ceva ce nu e pe placul autoritatilor europene, care vor sa aiba acces la datele tuturor oamenilor. In aceasta idee, autoritatile europene vor ca in cazul in care va fi nevoie, sa le poata cere companiilor ca WhatsApp acces la mesajele oamenilor care folosesc platformele, ceva ce mai mult ca sigur va genera foarte multe discutii in randul utilizatorilor din intreaga lume.

WhatsApp: PROBLEMA COLOSALA cu IMPACT pentru TOATA Omenirea

WhatsApp spune ca ofera criptare pentru mesale trimise, si primite, de catre oameni tocmai pentru ca acestea sa nu poata fi citite nici de catre autoritatile care monitorizeaza conversatiile, nici de catre o persoana care le-ar fura telefonul. Eliminarea sistemelor care cripteaza mesajele este posibila, iar WhatsApp poate sa faca foarte usor asta, insa ar lasa utilizatorii deschisi in fata unor posibile atacuri care le-ar dezvalui datele in fata unor persoane rau intentionate.

“UE pare să pună bazele unei acțiuni împotriva datelor care au primit criptare de la capăt la cap după o serie de atacuri teroriste de la Paris, Viena și Nisa. Într-o declarație comună publicată la începutul acestei luni, miniștrii afacerilor interne din statele membre ale UE au cerut șefilor de stat să „ia în considerare problema criptării datelor, astfel încât dovezile digitale să poată fi colectate și utilizate în mod legal de către autoritățile competente”.”

WhatsApp va fi doar una dintre platformele afectate de catre aceasta legislatie, ea aparand in urma atacurilor din Paris, Viena si Nice, autoritatile europene cerand acces mai facil la mesajele oamenilor care discuta in platforma. Acum orice fel de cereri facute de catre autoritati pentru a accesa datele oamenilor care sunt vizati de anchete penale se “lovesc” de refuzul WhatsApp, sau al altor companii, de a furniza date pentru ca nu pot decripta mesajele.

WhatsApp stie foarte bine ca o lege de acest gen ii va aduce foarte multe critici din partea celor care cer criptare mai buna pentru toate datele, insa e loc si de posibile abuzuri din partea autoritatilor pentru cererile de date.