Raed Arafat: Declaratii despre Siguranta Vaccinului impotriva Coronavirus

Raed Arafat Siguranta Vaccinului Coronavirus

Raed Arafat a vorbit despre siguranta pe care o poate oferi vaccinul impotriva Coronavirus cand vine vorba despre posibile efecte secundare, seful DSU afirmand ca toate tarile din Uniunea Europeana vor folosi acelasi vaccin, acesta fiind cumparat de catre autoriatile europene pentru toate tarile.

Raed Arafat spune ca din moment ce e vorba despre acelasi vaccin folosit de catre toate tarile, ar trebui sa fie clar ca acesta este sigur, altfel tari precum Franta, Germania, Italia, Spania, nu l-ar administra cetatenilor daca ar exista probleme grave in ceea ce priveste efectele sale secundare.

“Atunci când va ajunge vaccinul în România se va comunica, se va explica, va fi totul transparent, nu va fi nimic lăsat sub semnul îndoielii. Atenție, nu suntem singuri, ce folosim noi va folosi toată Europa. Să înțeleagă lumea, nici guvernul francez și nici cel german nu vrea să facă vreun rău populației.Achiziția vaccinului anti-Covid este europeană, nu se va achiziționa ceva care nu prezintă siguranță.

Studiile arată că aceste vaccinuri vor fi sigure și vor putea fi administrate fără probleme. Niciun medicament nu trece fără să aibă posibile efecte secundare, dar nu vorbim de probleme majore. În momentul în care mi se spune: e rândul tău se te vaccinezi, eu mă vaccinez, pentru că nu știu care este durata impactului acestui virus asupra organismului. Până acum știm că acest virus are un impact pe termen lung, sunt oameni care au trecut mai ușor prin infecție și alții au rămas cu sechele chiar și la un an după infecție.”