Ministerul Sanatatii: Nou Record de Pacienti Internati la ATI

0

Ministerul Sanatatii Nou Record de Pacienti Internati la ATI

Ministerul Sanatatii a anuntat astazi un nou record de pacienti internati la terapie intensiva in Romania, cifra crescand extrem de putin fata de ziua de ieri, dar chiar si asa, vorbim despre un record nou intr-o tara in care pacientii stau pe scaune pe holuri, in locul paturilor de la ATI.

Ministerul Sanatatii ne spune de luni bune ca situatia din spitale devine din ce in ce mai grava, lucru care desigur ca ar trebui sa sperie foarte multa lume, dar din pacate nu o face in masura in care se asteptau autoritatile, care inca nu mai introduc noi masuri de restrictie in tara noastra.

“În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 13.402. Dintre acestea, 1.205 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 3.974.996 de teste. Dintre acestea, 35.575 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 22.524 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 13.051 la cerere.

Pe teritoriul României, 43.867 persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 12.561 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 68.701 persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 15 persoane.”