ANPC: ALERTA IMPORTANTA, 20 de MILIOANE de Masti RETRASE de pe Piata

anpc alerta masti retrase

ANPC a emis o foarte importanta alerta pentru romanii din toata tara, spunand ca nu mai putin de 20 de milioane de masti de protectie neconforme au fost retrase de la vanzare cantitatea fiind una colosala, si toate erau complet inutile pentru protejarea oamenilor.

“ANPC a lansat în dezbatere publică Proiectul de Ordin care reglementează comercializarea de măști, în România
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a lansat în dezbatere publică, pe 26 noiembrie 2020, Proiectul de Ordin privind stabilirea condițiilor pe care trebuie să le îndeplinească operatorii economici care comercializează, pe piața națională, acoperitoare faciale de utilizat în colectivitate.
Acest proiect a fost realizat ca urmare a rezultatelor parțiale centralizate în urma verificărilor efectuate de comisarii ANPC pe piața de măști din România, care atestă faptul că mai mult de jumătate din aceste produse prezintă diverse neconformități, cantitate ajungând la aproximativ 20 de milioane de bucăți, care au și fost retrase de pe piață.
ANPC derulează încă de la începutul stării de urgență, o campanie națională de control având ca tematică piața de măști, iar aceste verificări vor continua până la sfarșitul stării de alertă, cunoscută fiind importanța acestor produse pentru toți consumatorii români, aflați în plină perioadă marcată de pandemia de Covid-19.
Observatiile și propunerile referitoare la Proiectul de Ordin propus spre consultare de ANPC, se pot transmite în perioada 02.12.2020- 11.12.2020 pe adresa Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor din Bulevardul Aviatorilor nr. 72, cod 011865, sector 1, Bucuresti sau la adresa de e-mail: cabinet@anpc.ro.”