Facebook: SUTE de MILIOANE de Dolari Platiti Utilizatorilor

Facebook: SUTE de MILIOANE de Dolari Platiti Utilizatorilor

FacebookJ este cea mai mare retea de socializare din intreaga lume, iar recent a fost obligata sa plateasca o suma considerabila pentru a rezolva o problema cu care se confrunta in multe zone de pe glob, dar pe care o ignora peste tot, cand poate sa faca asta.

Facebook a decis sa plateasca 650 de milioane de dolari utilizatorilor din statul Illinois, SUA, pentru a incheia un proces in cadrul caruia a fost acuzata ca nu a protejat suficient de bine datele utilizatorilor, ceea ce reprezinta un posibil record in materie.

Facebook plateste 650 de milioane de dolari, dar o treime ajung la avocati, si acopera alte cheltuieli administrative, in timp ce restul sunt impartiti intre 1.57 milioane de oameni, care ar urma sa primeasca aproximativ 300 de dolari fiecare.

“Facebook Inc. va plăti doar aproximativ un sfert din cei 6 milioane de locuitori din Illinois eligibili pentru cea mai mare soluționare a confidențialității consumatorilor din istoria SUA. Pe baza unui bilanț depus în instanță după termenul limită pentru reclamații de luni, aproximativ 1,57 milioane de persoane vor încasa probabil mai mult de 300 de dolari fiecare – după ce aproximativ o treime din fondul de decontare de 650 de milioane de dolari este rezervat pentru avocații și costurile administrative – dintr-un proces în care rețeaua socială a fost acuzată că a colectat fără consimțământ imagini biometrice din funcția sa de etichetare a fotografiilor.”