Guvernul Romaniei: Anunt privind Parada pentru 1 Decembrie

0

Guvernul Romaniei Parada 1 Decembrie

Guvernul Romaniei a facut astazi un anunt foarte important cu privire la parata de 1 decembrie care urmeaza sa aiba loc in Romania pentru a sarbatori Ziua Nationala a Romaniei, aceasta fiind organizata in conditii complet diferite fata de cele ale anilor anteriori.

Guvernul Romaniei spune ca parada in sine se va desfasura cu un numar restrans de participanti, in timp ce restul populatiei va putea sa o urmareasca in totalitate online, dar prezenta fizica a oamenilor la evenimentul de la Arcul de Triumf va fi interzisa.

“Pe timpul ceremoniei se va ține un moment de reculegere în memoria eroilor români căzuți pe câmpurile de bătălie pentru reîntregirea neamului românesc și a victimelor virusului SARS-CoV-2, vor fi trase 21 de salve de tun, iar președintele Klaus Iohannis va depune o coroană de flori și va susține o alocuțiune.

Evenimentul, care nu va fi deschis publicului, se va desfăşura cu respectarea strictă a prevederilor legale referitoare la prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Cu ocazia Zilei Naţionale, reprezentanţi ai Armatei României vor participa, la solicitarea şi cu sprijinul autorităţilor locale, la pregătirea, organizarea şi desfăşurarea de ceremonii de mică amploare în unele garnizoane în care sunt dislocate mari unităţi şi unităţi militare, iar militarii aflaţi în misiune în afara teritoriului naţional vor desfăşura ceremonii militare în cadru restrâns.”