Comisia Europeana: Restrictii de Craciun in Europa din cauza Coronavirus

Comisia Europeana Restrictii Craciun Coronavirus

Comisia Europeana se implica pentru a le da statelor europene posibilitatea de a impune restrictii in perioada Craciunului pentru a incetini raspandirea Coronavirus, recomandand ca slujbele fizice, in biserici, sau alte lacase de cult, sa fie inlocuite cu transmisiuni online.

Comisia Europeana vrea sa se evite un al treilea val al pandemiei de Coronavirus, unul care ar putea veni dupa sarbatorile de iarna, Craciunul si Anul Nou aducand in mod normal extrem de multi oameni impreuna pentru a sarbatori, dar autoritatile europene vor ca asta sa nu se mai intample.

“Știu că cei care au magazine, baruri, restaurante vor să se termine restricțiile, dar trebuie să învățăm din greșelile făcute vara și să evităm repetarea lor. O relaxare prea rapidă și excesivă a măsurilor devine un risc în fața unui al treilea val după Crăciun.

Dacă liturgiile și întrunirile sunt supuse unei prudențe deosebite, acest lucru nu ar trebui să ne descurajeze. În ultimele luni a devenit clar cum este posibil să sărbătorim în condiții de siguranță, în deplină conformitate cu regulile. Suntem siguri că va fi așa și de Crăciun și va continua să fie un bun semn de solidaritate cu toată lumea.”