iPhone 13: Apple vrea sa creasca radical zoom-ul optic al camerei

iPhone 13 zoom optic camera

iPhone 13 este urmatorul model de telefon pe care Apple il va lansa, daca denumirea nu va fi modificata cu una intermediara, iar conform celor mai recente zvonuri, se pare ca in acest model ar urma sa fie inclusa si o camera noua, care va avea un zoom optic mai performant.

iPhone 13 ar urma sa ofere pentru clientii din toata lumea o camera cu zoom optic de pana la 10x, conform unora dintre sursele asiatice din spatele acestui zvon, un upgrade urias pentru telefoanele celor de la Apple, dar unul necesar, daca ne gandim ca actualele camere sunt deficiente din acest punct de vedere.

iPhone 13 ar putea avea o camera periscop pliata cu zoom optic imbunatatit, aceasta tehnologie noua fiind superioara celei folosite in actualele modele de telefoane, si asta pentru ca permite cresterea nivelului de zoom optic posibil pentru telefoane celor de la Apple.

Problema cea mai mare cu aceasta schimbare majora pentru iPhone 13 sta totusi in faptul ca exista putini furnizori de componente dintre care Apple sa aleaga, iar cum americanii vand sute de milioane de telefoane anual, au nevoie de un lant de distributie suficient de mare pentru a le acoperi nevoile.

“Apple atrage atenția din industrie, deoarece a început să caute furnizori de „camere pliate” pentru a consolida funcția de zoom optic a iPhone-urilor sale. Camera pliată este o cameră care refractează lumina ca un periscop și are lentile și senzori amplasați orizontal și nu vertical. În prezent, Apple caută tehnologia și brevetele de camere pliate adecvate pentru a consolida funcția de zoom optic a iPhone-urilor și a avut deja o discuție cu o anumită companie.”

N-ar fi exclus ca iPhone 13 sa fie lansat cu o tehnologie intermediara intre ceea ce si-ar dori Apple sa ofere, si ceea ce poate oferi, insa mai multe despre asta vom afla in 2021, dupa ce vor incepe si testele efective pentru aceste noi camere.