Calea Lactee: PERICOLUL pentru Pamant la care NU ne Asteptam

Calea Lactee este galaxia care gazduieste Pamantul, insa oamenii de stiinta au confirmat recent si un pericol foarte mare care inca vizeaza planeta.

Calea Lactee pericol

Calea Lactee este galaxia care gazduieste Pamantul, si impreuna cu el exista milioane de alte stele si planete care se invart in interiorul sau, in centru fiind o uriasa gaura neagra, spre care ne indreptam mai repede decat credea. Va spuneam zilele trecute ca in baza unor noi calcule facute de catre oamenii de stiinta, Pamantul este mult mai aproape de gaura negra din centrul galaxiei Calea Lactee decat credeam, diferenta fata de acum 35 de ani fiind de 2000 de ani-lumina.

Calea Lactee este vasta, insa gaura neagra din centrul sau se afla la 27.700 ani-lumina fata de Pamant, iar acum se afla la doar 25.800 de ani lumina, distanta fiind redusa cu 1900 de ani-lumina in 35 de ani, dupa noile calcule. Oamenii de stiinta spun ca Pamantul se indreapta spre aceasta gaura neagra cu o viteza de 7 km/s, sau 25.740 km/h, ceea ce reprezinta un pericol mare peste foarte multa vreme pentru generatiile viitoare care vor locui pe Pamant, daca va ramane acelasi curs.

Calea Lactee: PERICOLUL pentru Pamant la care NU ne Asteptam

Calea Lactee este vasta, insa Pamantul nu se mai afla la o distanta atat de mare de gaura neagra din centrul galaxiei, cel putin in baza noilor calcule, si este destul de clar ca ne indreptam cu viteza foarte mare spre ea. Desigur ca va dura foarte mult pana cand Pamantul va parcurge prin spatiul cosmic distanta uriasa pana la gaura neagra din centrul galaxiei Calea Lactee, astfel ca nu exista un pericol imediat in ceea ce priveste acest proces, dar desigur ca el exista.

“Potrivit unei noi hărți emisă de un proiect japonez de radioastronomie VERA, planeta Pământ s-a apropiat cu aproximativ 2000 de ani lumină de o gaură neagră supermasivă situată în inima galaxiei Calea Lactee. Nu doar atât, singura planetă locuibilă din sistemul solar a fost acum cu viteza de 7 km / s (~ 16.000 mph) mai rapidă spre golul celest gigantic.”

Calea Lactee are foarte multe stele si planete in interiorul sau, iar unele dintre ele au fost deja distruse de catre gaura neagra din centrul galaxiei, in timp ce altele vor fi distruse in viitor, poate chiar si Pamantul. Deocamdata calculele oamenilor de stiinta sunt teoretice, si nimeni nu poate spune cu certitudine cand ar putea ajunge planeta noastra la gaura neagra din centrul galaxiei Calea Lactee, insa e clar ca asta nu se va intampla prea curand.

Calea Lactee mai are si multe alte pericole pentru Pamant in interiorul sau, acest lucru fiind cat se poate de clar, insa deocamdata nu exista motive reale sa ne temem de ceva.