iPhone: INCREDIBIL, Orice Telefon poate fi SPART prin WiFi

Telefoanele au o problema incredibila dezvaluita de catre un expert in securitate informatica al celor de la Google, el descoperind o vulnerabilitate in telefoanele Apple care permite spargerea acestora prin WiFi, dupa cum puteti vedea in clipul video de mai sus.

E greu de inteles cum o asemenea problema extraordinar de grava a putut trece neobservata de inginerii companiei Apple, insa in baza acestui exploit, oricine poate sparge telefoanele iPhone prin WiFi doar daca se afla in apropierea unui dispozitiv al Apple.

Apple a avut o perioada de timp oferita de catre inginerul celor de la Google pentru a rezolva problema inainte ca vulnerabilitatea sa fie dezvaluita, insa se pare ca nimeni nu a inceput sa o exploateze in mod public, cel putin nu deocamdata.

“AWDL este un protocol de rețea de rețea proprietar Apple conceput pentru a permite dispozitivelor Apple precum iPhone-urile, iPad-urile, Mac-urile și Apple Watch-urile să formeze rețele ad-hoc de rețea peer-to-peer. Șansele sunt că, dacă dețineți un dispozitiv Apple, creați sau vă conectați la aceste rețele tranzitorii mesh de mai multe ori pe zi, fără să vă dați seama.

Dacă ați folosit vreodată Airdrop, ați transmis muzică pe Homepod sau Apple TV prin Airplay sau ați folosit iPad-ul ca afișaj secundar cu Sidecar, atunci ați folosit AWDL. Și chiar dacă nu ați folosit aceste funcții, dacă au existat persoane din apropiere, este posibil ca dispozitivul dvs. să se fi alăturat oricum rețelei de rețea AWDL pe care o foloseau.”