Ministerul Sanatatii: Noul RECORD de pacienti internati la terapie intensiva

Ministerul Sanatatii Noul RECORD de pacienti internati la terapie intensiva

Ministerul Sanatatii a confirmat in cea mai recenta informare privind situatia pandemiei de Coronavirus din Romania faptul ca un nou record de pacienti a fost stabilit pentru paturile de terapie intensiva, si vorbim despre o noua crestere zilnica.

Ministerul Sanatatii ne-a anuntat saptamana aceasta cu privire la cresteri zilnice ale numarului de persoane internate la terapie intensiva, iar acest lucru genereaza probleme foarte mari pentru medicii care trebuie sa trateze pacientii infectati.

“În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 13.529. Dintre acestea, 1.260 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 4.137.893 de teste. Dintre acestea, 15.701 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 11.455 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 4.246 la cerere.

Pe teritoriul României, 39.652 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 11.860 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 63.957 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 63 de persoane.”