Guvernul Romaniei: Starea de Alerta va fi Prelungita pe 16 Decembrie

Guvernul Romaniei Starea Alerta 16 Decembrie

Guvernul Romaniei va prelungi starea de alerta pe 16 decembrie pentru inca 30 de zile, avand in vedere ca situatia pandemiei de Coronavirus din tara noastra inca este extrem de serioasa, si e nevoie in continuare de impunerea de masuri de protectie.

Guvernul Romaniei va mai continua sa prelungeasca starea de alerta atat timp cat numarul de noi cazuri de Coronavirus va ramane la un nivel ridicat, si e foarte posibil ca acest lucru sa se intample pana in toamna anului viitor, asta in situatia cea mai buna, in care oamenii se vor vaccina.

Guvernul Romaniei va putea ridica starea de alerta dupa ce un numar suficient de oameni e vaccinat, si dupa ce numarul de cazuri va fi redus substantial, insa nimeni nu stie clar cand anume s-ar putea indeplini aceste doua conditii, dar e clar ca pana in toamna nu se va intampla asta.

“E clar că măsurile pe care le avem acum probabil că vor continua, adică purtarea măștii și anumite măsuri care sunt implementate acum, măsurile sanitare vor rămâne, dar din nou, noi avem data de 14 (decembrie), momentul în care vom prelungi starea de alertă și probabil că acest lucru se va întâmpla în data de 14 pentru următoarea lună.

Vom avea o analiză cu INSP-ul și cu toată lumea asupra situației epidemiologice. Depinde dacă continuăm să scădem sau creștem, dar la acest moment pot să spun că nu s-a discutat și nu există intenții de noi restricții.”