Ploaia de Meteoriti Anuntata de NASA, O Vezi in Decembrie

Ploaia de Meteoriti anuntata de catre NASA este vizibila in cursul lunii decembrie pentru toata lumea, iata cand are loc punctul culminant al evenimentului.

Ploaia de meteoriti care se desfasuara in decembrie in sistemul solar este unul dintre evenimentele impresionante pe care NASA ni le recomanda sa le urmarim, iar in clipul video de mai sus puteti vedea si alte recomandari similare. Ploaia de meteoriti are numele Geminide, iar conform celor de la NASA evenimentul a inceput in data de 4 decembrie, si va putea fi vazut pe cer pana in data de 17 decembrie, deci aveti suficiente zile pentru a-l vedea.

Ploaia de meteoriti va fi vizibila pentru o perioada atat de lunga de timp pentru ca Pamantul trece printr-o zona de particule lasate in urma de catre un asteroid care are denumirea 3200 Phaeton. Unii dintre oamenii de stiinta cred ca acesta ar fi o cometa care s-a stins in timpul calatoriilor sale prin univers, insa indiferent ce s-a intamplat cu el, omenirea se poate bucura de o ploaie de meteoriti cum nu reuseste sa vada chiar atat de des pe cer.

Ploaia de Meteoriti Anuntata de NASA, O Vezi in Decembrie

Ploaia de meteoriti e una care are loc aproape anual, dar in acest an vorbim despre combinarea sa cu o luna plina, astfel ca spectacolul va fi unul cu mult mai impresionant pentru cei care urmaresc cu mare atentie ce se intampla pe cer. Noaptea in care veti putea vedea cel mai clar ploaia de meteoriti este cea dintre 13 si 14 decembrie, aceasta urmand a creste in intensitate in zilele premergatoare, iar atunci va ajunge la punctul culminant.

Ploaia de meteoriti Geminide va fi cel mai usor de vazut dintr-o zona in care nu exista lumini in jurul nostru, astfel incat totul sa fie suficient de intunecat pentru ca miscarea meteoritilor pe cer sa poata fi vazuta usor. Ploaia de meteoriti de anul acesta va reprezenta un final foarte interesant de an si din punct de vedere astronomic, astfel ca daca ati urmarit tot ceea ce s-a intamplat pana acum, n-ar strica sa vedeti si ceea ce se va intampla in cursul urmatoarelor zile.

Ploaia de meteoriti este un eveniment foarte interesant in lumea astronomica, astfel ca daca aveti ocazia de a o vedea, nu ar strica sa nu o ratati, pentru ca pana pe final de an 2021 e improbabil sa mai vedeti alta.