iPhone 14: Decizia Apple cu Privire la Samsung si Viitoarele Telefoane

iphone 14 apple camera samsung

iPhone 14 este in centrul unei importante decizii luate de catre compania Apple, americanii dorind sa le ofere clientilor din toata lumea o surpriza foarte interesanta pentru acest model, care este asteptat pentru lansare undeva in cursul anului 2022.

Conform unor informatii aparute astazi, este de asteptat ca iPhone 14 sa fie lansat de catre Apple cu o noua camera care are zoom optic de pana la 10X, aceasta urmand a fi produsa de catre cei de la Samsung, partener traiditional al companiei americane.

iPhone 14 va veni cu mai multe componente fabricate de catre Samsung, de la ecran, si pana la mediile de stocare, astfel ca parteneriatul dintre cele doua companii ar putea fi extins chiar mai mult decat s-a intamplat pana in momentul de fata.

Pe de alta parte, pentru iPhone 14 sunt asteptate si alte schimbari, una dintre cele mai importante fiind eliminarea decupajului din ecran, si includerea unui senzor de amprenta sub ecran, sau intr-un buton, asa cum se intampla deja cu unele dintre modelele de telefoane ale Apple.

“Apple poate utiliza componente realizate de Samsung Electro-Mechanics pentru camera foto cu zoom pliat pe iPhone-urile care vor fi lansate în 2022. Samsung Electro-Mechanics va furniza componente precum actuatoare și lentile către LG InnoTek, un furnizor de lungă durată al modulelor camerei pentru Cupertino. LG le va folosi pentru a crea modulul de cameră cu zoom pliat pentru al furniza companiei Apple. Camera cu zoom pliat este un fel de cameră teleobiectivă în care lumina absorbită de senzorul de imagine este îndoită sau pliată, pentru a permite camerelor să devină mai subțiri. Acest lucru ajută la minimizarea proeminenței camerei în smartphone-uri. Tehnologia zoomului pliat este necesară pentru zoom-urile optice peste 3x.”

iPhone 14 ar trebui sa fie lansat in toamna anului 2022, dar nu mai devreme de acel punct, asa ca va trebui sa avem rabdare destul de mare pana cand totul va fi dezvaluit de catre zvonuri, intr-o prima faza, si apoi de catre compania Apple.