Planeta Marte: ULUITOR Anunt foarte IMPORTANT pentru Omenire

Planeta Marte este in centrul unui uluitor si foarte important anunt pentru toata omenirea, iata ce trebuie sa stii chiar acum despre planuri.

Planeta Marte chimic

Planeta Marte ajunge din nou in centrul atentiei lumii intregi multumita unui foarte important anunt care vizeaza intreaga omenire, unul despre care ar trebui sa stie toata lumea chiar acum pentru ca poate schimba totul. Mai exact, oamenii de stiinta sunt de parere ca au gasit o metoda prin care sa produca oxigen care sa poata fi folosit de catre astronautii care vor ajunge pe planeta Marte, si aceasta este o veste extrem de importanta pentru noi toti.

Planeta Marte ar urma sa aiba trimis pe suprafata sa un sistem special numit MOXIE, acesta fiind gandit pentru a transforma in oxigen dioxidul de carbon care reprezinta 96% din atmosfera care exista pe corpul cosmic. In atmosfera de pe planeta Marte, oxigenul reprezinta doar 0.13% din compozitia ei, spre deosebire de 21% pe Pamant, astfel ca e nevoie de un proces complex pentru a produce o atmosfera care sa poata sustine si viata asa cum o stim pe planeta noastra.

Planeta Marte: ULUITOR Anunt foarte IMPORTANT pentru Omenire

Planeta Marte va avea o atmosfera similara cu cea de pe Pamant creata de catre MOXIE prin filtrarea electrochimica a aerului, astfel incat suficient de mult oxigen sa fie introdus in elpentru ca oamenii sa poata respira normal. MOXIE va fi un sistem esential pentru sustinerea vietii primilor astronauti care vor ajunge pe planeta Marte, iar asta deoarece transportarea unei cantitati de oxigen care sa sustina viata pentru o perioada indelungata de timp va fi imposibila.

“Cu toate acestea, transportul suficient oxigen și combustibil pe o navă spațială pentru a susține misiunea oriunde în apropierea acelei perioade de timp, nu este în prezent viabil. Modul în care NASA intenționează să soluționeze această problemă este prin implementarea MOXIE, sau a experimentului de utilizare a resurselor de oxigen din Marte. Acest sistem se află în faza de testare pe roverul Mars Perseverance, lansat în iulie. Aparatul va converti dioxidul de carbon care reprezintă 96% din gazul din atmosfera planetei roșii în oxigen.”

Planeta Marte ar putea avea oxigen produs si printr-o alta tehnica, care presupune electrolizarea apei sarate care exista acolo in cantitati foarte mari, insa acest proces este mult mai complex, si mai greu de realizat. Oamenii de stiinta care dezvolta aceasta procedura vor avea dificultati foarte mari in a-si finaliza procesul la timp pentru lansarea primilor astronauti care vor fi trimisi catre planeta Marte, in timp ce MOXIE e aproape gata.

Planeta Marte va fi vizitata de catre astronauti undeva prin 2030, daca actualele planuri se vor putea duce la indeplinire asa cum isi doresc oamenii de stiinta, insa ramane de vazut ce se va intampla in final.