WhatsApp: Protestul FARA PRECEDENT care a UIMIT Multa Lume

WhatsApp a initiat un procest fara precedent care a uimit foarte multa lume, iata ce se intampla, si cat de mult conteaza pentru toata lumea.

WhatsApp protest

WhatsApp uimeste pe toata lumea cu o decizie extrem de importanta care vine in urma unor schimbari foarte serioase care au avut loc, si care vin impotriva vointei sale, sau mai bine spus vointei celor de la Facebook. Mai exact, cei de la WhatsApp protesteaza impotriva deciziei Apple de a obliga dezvoltatorii de aplicatii sa explice foarte clar la ce anume folosesc datele personale ale utilizatorilor, pentru etichetarea corecta in cadrul App Store.

WhatsApp protesteaza impotriva acestei masuri deoarece colecteaza un numar mare de date personale ale oamenilor, din cauza Facebook si a dorintei companiei de a culege absolut toate informatiile posibile despre utilizatorii sai. WhatsApp spune ca poate fi pusa intr-un serios dezavantaj in fata competitorilor din cauza etichetelor pe care Apple le stabileste pentru aplicatii, insa totul e facut pentru ca oamenii sa stie la ce fel de date au acces ele.

WhatsApp: Protestul FARA PRECEDENT care a UIMIT Multa Lume

WhatsApp spune ca are aplicata de catre Apple o eticheta nedreapta, care se aplica aplicatiilor care pot citi continutul mesajelor trimise de catre utilizatori, chiar daca aplicatia nu face in realitate acest lucru, asa cum a promis. Cei de la WhatsApp au incercat sa si explice ce inseamna fiecare eticheta aplicata in App Store pentru datele la care are acces aplicatia, iar conform informatiilor care au venit de la platforma de mesagerie, iata ce date sunt accesate :

  • Informații despre contact: Când vă înscrieți pentru WhatsApp, primim numărul dvs. de telefon și ne bazăm pe acesta pentru a livra mesaje pe dispozitivul dvs. Dacă doriți să activați verificarea în doi pași, puteți alege să partajați adresa de e-mail cu WhatsApp, deși nu este necesară. De asemenea, puteți alege să trimiteți prin e-mail WhatsApp pentru asistență.
  • Contacte: pentru a vă ușura să trimiteți mesaje prietenilor și familiei, atunci când vă înscrieți pentru WhatsApp, vă cerem acces la numerele de telefon pentru a vedea care dintre aceste numere sunt verificate în sistemul nostru. Dacă alegeți să faceți acest lucru, aplicația afișează numele pe care le alegeți din agendă.
  • Informații financiare: în țările în care puteți trimite plăți prin WhatsApp, cardul sau informațiile dvs. bancare sunt necesare pentru a finaliza o tranzacție.
  • Achiziții: dacă alegeți să folosiți Facebook Shops pe WhatsApp, putem înțelege activitatea dvs. de cumpărături, cum ar fi produsele pe care le vizualizați și le achiziționați, și împărtășim aceste informații cu Facebook, deoarece Shops este un produs Facebook. Aceasta înseamnă că navigarea produselor și experiența de cumpărare în cadrul magazinelor pot influența ceea ce vedeți în magazine pe alte produse Facebook.
  • Identificatori: asociem numărul dvs. de telefon cu ID-ul dvs. de utilizator WhatsApp și suntem conștienți de adresa IP de la care telefonul dvs. se conectează la WhatsApp.
  • Locație grosieră: deși nu vă vedem locația exactă, suntem conștienți de adresa dvs. IP și de codul țării din numărul dvs. de telefon.
  • Conținutul utilizatorului: primim informațiile despre „despre” dvs., precum și fotografia de profil, numele grupurilor, fotografia de profil a grupului și descrierile grupului. Ne bazăm pe aceste informații pentru a preveni abuzul și a interzice conturile pe care le suspectăm că folosim WhatsApp pentru a încălca legile. În plus, dacă alegeți să raportați o problemă către WhatsApp, primim informațiile pe care ni le trimiteți.
  • Date de utilizare: Pentru a opera un serviciu global de încredere, trebuie să înțelegem dacă caracteristicile sunt performante. Pentru a preveni abuzul, luăm măsuri împotriva conturilor angajate în mesaje masive sau automate, ceea ce a fost deosebit de important în timpul alegerilor în care anumite grupuri pot încerca să trimită mesaje la scară largă. De asemenea, sponsorizăm campanii de marketing, inclusiv utilizarea rețelei publicitare Apple, pentru a ajunge la persoanele care nu folosesc în prezent WhatsApp. De asemenea, comunicăm utilizatorilor din interiorul aplicației despre caracteristicile și actualizările produselor noi.
  • Diagnostic: Dacă întâmpinați o problemă utilizând WhatsApp, primim jurnale de blocare, astfel încât să putem remedia erorile și să ne îmbunătățim serviciul.

WhatsApp explica destul de interesant toate datele pe care le preia din telefoanele iPhone ale utilizatorilor, si probabil ca multa lume va fi surprinsa sa afle cat de multe date ajung in serverele sale dupa instalare. Chiar si asa, WhatsApp spune ca toate aceste informatii ii sunt necesare pentru a oferi functionalitatea de care ne bucuram cu totii in cadrul aplicatiei, asa ca americanii spera ca oamenii sa nu se sperie de ceea ce va aparea in ApP Store.