Coronavirus: Primele date privind Imunitatea dupa Vaccinare

Coronavirus Imunitatea Vaccinare

Vaccinurile impotriva Coronavirus au inceput sa fie administrate oamenilor din diverse tari de pe glob, fie ca vorbim despre China, Rusia, Marea Britanie, si nu numai, insa foarte multe intrebari au inceput sa vina in legatura cu perioada in care anticorpii generati de vaccin raman in corp.

Se pare ca in cazul vaccinurilui care va fi administrat in Europa, adica acela al BioNtech Pfizer, este vorba despre o imunitate ce dureaza cel putin 4 luni, conform datelor actuale, iar asta pentru ca atat a trecut de la teste si pana acum, iar anticorpii sunt in corpurile subiectilor in numar mare, deci e posibil ca imunitatea sa fie de durata lunga.

“În general, nu putem transmite o boală infecţioasă doar fiind pasager al unui microb. Eu nu pot intra, dacă intru astăzi în contact cu o persoană confirmată cu Covid-19 eu nu pot imediat să transmit la altă persoană, trebuie eu întâi să fac aceea infecţie, în perioada de incubaţie. E bine să evităm speculaţii, dar ceea ce pot spune în momentul de faţă – şi avem date certe, avem date la 4 luni de la prima doză în care nivelul anticorpilor este foarte stabil – probabil că va fi o imunitate durabilă.”