Raed Arafat: Spitalele din Bucuresti vor fi asaltate de pacientii cu COVID-19

Raed Arafat Spitalele Bucuresti asaltate pacientii COVID-19

Raed Arafat vine astazi cu un anunt foarte important pentru romanii din Bucuresti, si spune ca spitalele din capitala vor fi asaltate de pacienti dupa ce in ultimele zile aproape zilnic s-au inregistrat aproape 2000 de cazuri noi, si cifrele par sa fie in continua crestere in aceasta perioada.

Raed Arafat spune ca ar putea fi transferati pacienti in alte zone din Romania pentru ca spitalele din Bucuresti sa poata face fata numarului mare de persoane care urmeaza sa ajunga in unitati, si asta pentru ca raspandirea in randul comunitatii este tot mai intensa.

“Vom avea o presiune mai mare pe sistemul medical din București și zonele limitrofe. Poate că va fi nevoie să transferăm pacienți în alte părți. DSP-ul urmărește împreună cu prefectura situația din București, pentru că incidența nu e singurul factor care e luat în considerare pentru măsuri, de exemplu carantinarea. Există o listă de factori care este emisă de INSP și ei verifică acești factori în fiecare zi. Colaborarea populației rămâne cea mai importantă.”