WhatsApp: Decizia NEASTEPTATA ce a ULUIT MILIOANE de Oameni

WhatsApp este in centrul unei decizii complet neasteptate care a uluit milioane de oameni din intreaga lume, iata ce nimeni nu credea ca se va intampla.

WhatsApp monopol

WhatsApp este cea mai mare platforma de mesagerie din lume, stim acest lucru fara vreun dubiu, insa chiar si asa, foarte multa lume a ramas complet uluita de o decizie care a fost luata, si care ar putea duce la o schimbare radicala a sa. Autoritatile din SUA care reglementeaza comertul, si concurenta printre altele, au actionat compania Facebook in judecata, si printre pretentiile pe care le au se numara inclusiv vanzarea WhatsApp si a Instagram.

WhatsApp este cea mai mare platforma de mesagerie din lume, cu peste 2 miliarde de utilizatori, ea fiind urmata de catre Facebook Messenger, cu peste 1.5 miliarde de utilizatori, ambele fiind detinute de catre compania Facebook. Compania americana a fost data in judecata de catre FTC, in tandem cu aproape toate statele federale, ea fiind acuzata ca a fortat competitorii sa-i vanda afacerile, altfel ii distrugea, si asa ar fi cumparat inclusiv WhatsApp sau Instagram.

WhatsApp: Decizia NEASTEPTATA ce a ULUIT MILIOANE de Oameni

WhatsApp a fost cea mai mare achizitie de pana acum pentru Facebook, cu un total de 19 de miliarde de dolari, deci e greu de spus ca aici a fost cineva fortat sa-si vanda afacerea fara a castiga sume colosale de bani in schimb. In cazul Instagram suma a fost de 19 ori mai mica decat in cazul WhatsApp, deci acolo poate fi pusa in discutie achizitia, dar autoritatile se concentreaza pe alte companii mai mici pe care Facebook fie le-a cumparat, fie le-a distrus, Vine fiind una dintre ele.

“Facebook Inc ar putea fi forțat să-și vândă activele prețioase WhatsApp și Instagram după ce Comisia Federală pentru Comerț din SUA și aproape fiecare stat american a intentat procese împotriva companiei de socializare, spunând că a folosit o strategie de „cumpărare sau îngropare” pentru a-și înfrunta rivalii și a menține concurenții mai mici la golf.”

WhatsApp poate fi considerata una dintre cele mai “de succes” achizitii ale Facebook, reusind sa-i depaseasca in nivel de utilizare toate celelalte servicii, exceptie facand reteaua de socializare, dar nu si cand vine vorba de venituri. Acum autoritatile americane vor sa anuleze aceasta achizitie facuta de catre Facebook, iar WhatsApp ar urma sa revina la… creatorii ei care au lucrat la Facebook timp de cativa ani de zile, incasand miliarde de dolari din achizitie, si plecand cu acuzatii dure lansate impotriva companiei.

WhatsApp despartita de Facebook ar putea avea probleme mari in a functiona din moment ce nu genereaza chiar atat de multi bani, dar cu siguranta are costuri de functionare uriase pentru a sustine o baza de 2 miliarde de utilizatori activi lunar.