Guvernul Romaniei: Analiza privind numarul mare de cazuri de Coronavirus din Bucuresti

Guvernul Romaniei Analiza privind numarul mare de cazuri de Coronavirus din Bucuresti

Guvernul Romaniei a anuntat, prin primul-ministru interimar, ca analizeaza situatia speciala care exista in Bucuresti in momentul de fata, capitala avand tot mai multe pozitivari de infectare cu noul Coronavirus anuntate in fiecare zi, fara ca masurile de restrictie sa aiba vreun efect.

Guvernul Romaniei nu a spus daca se discuta carantinare capitalei, dar e extraordinar de greu de crezut ca se va lua o asemenea decizie, chiar daca mai multe localitati din preajma capitalei au intrat in carantina, impunerea efectiva a masurii nu e aplicata tocmai asa cum trebuie.

“Deşi avem o cifră constantă a cazurilor de pozitivare, totuşi, din discuţia şi analiza pe care le-am avut legate de acest subiect, avem o creştere de până la 35 de localităţi carantinate şi, de asemenea, avem o situaţie pe care, de asemenea, va trebui să o discutăm şi să o analizăm legată de creşterea numărului de pozitivări la nivelul Capitalei.

Intră în responsabilitatea fiecăruia să limităm orice factori de risc. Oamenii au puterea să înțeleagâ cât de critică e situația și prin contribuția fiecăruia să completăm măsurile.”