Motorola: Romanii sunt foarte Interesati sa Cumpere Telefoane 5G

Motorola interes 5G

Motorola a anuntat rezultatele unui studiu foarte interesant derulat in Romania, afirmand ca cetatenii din tara noastra sunt foarte interesati sa cumpere telefoane cu conectivitate 5G.

“Motorola, compania care vizează democratizarea accesului la tehnologia 5G și este prezentă pe piață din România printr-o gamă extinsă de telefoane echipate cu conectivitate 5G, prezintă rezultatele unui studiu realizat împreună cu compania de cercetare Cult Market Research. Studiul expune modul în care se raportează românii la funcționalitățile 5G ale telefoanelor mobile și arată că 48% dintre respondenți intenționează să-și achiziționeze un telefon nou în următorul an pentru a avea acces la 5G. Intenția de achiziție este mai crescută în rândul persoanelor cu vârste între 30-41 de ani și a celor de gen masculin. În plus, pentru 85% dintre aceștia, viteza mai mare a internetului este principalul criteriu în dorința de a achiziționa un smartphone echipat 5G.

„Datele din sondaj au demonstrat ipotezele de la care am plecat, arătând că una din patru persoane ar fi dispusă să plătească între 1000 și 2000 lei pentru un telefon 5G. Ni s-a confirmat astfel faptul că este important să continuăm democratizarea accesului la telefoane pregătite pentru viteza rețelelor 5G, acordând, în același timp, o atenție specială informării consumatorilor. De aceea, ne dorim să le expunem, în detaliu, modul în care 5G schimbă experiența de utilizare a telefonului, astfel încât să poată lua o decizie informată. În același timp, vrem să le aducem în atenție portofoliul Motorola de telefoane 5G, ce dezvăluie de la cel mai accesibil dispozitiv de pe piață până la smartphone-uri din categoria premium”, a declarat Răzvan Sturza, Mobile Business Group Lead.

Studiul realizat de Cult Market Research la cererea Motorola relevă o serie de așteptări de la tehnologia 5G:
33% dintre respondenți ar trece pe rețeaua 5G imediat ce ar fi disponibilă, în timp ce 24% ar trece doar dacă nu ar avea altă alternativă
43% dintre ei ar face această schimbare dacă ar avea mai multe informații sau dacă mai mulți cunoscuți ar utiliza conectivitatea 5G
Respondenții consideră că adoptarea tehnologiei 5G va conduce, în principal, la navigarea mai rapidă pe internet (65%), la o calitate mai bună a apelurilor video (55%) și la facilitarea telemuncii (34%)
Caracteristicile cele mai importante pentru achiziționarea viitorului smartphone, comparativ cu smartphone-ul actual sunt: acoperirea mai bună a internetului (77% dintre respondenți) și viteza mai mare a internetului (74%). Deși cele două criterii sunt considerate beneficii importante ale tehnologiei 5G, criteriul specific reprezentat de capabilitatea 5G este considerat important de 54% dintre respondenți.

Studiul a fost realizat în luna noiembrie, pe un eșantion de 500 de persoane, reprezentativ la nivelul populației cu vârsta cuprinsă între 18 și 50 de ani din România, care deține un smartphone conectat la internet. Marja de eroare maximă tolerată a eșantionului este de ±4,38%, la un nivel de încredere de 95%.

Motorola a lansat în luna noiembrie moto g 5G, cel mai accesibil telefon mobil echipat 5G de pe piața din România, printr-o ofertă exclusivă Digi. Odată cu lansarea moto g 5G, Motorola și-a reconfirmat misiunea de a face tehnologia 5G accesibilă pentru toate tipurile de consumatori și a consolidat gama de dispozitive pregătite pentru experiența 5G, din care făceau parte telefoanele moto g 5G plus, seria de telefoane edge și razr 5G.

Puterea incredibilă a noii generații 5G permite descărcarea filmelor în doar câteva secunde, streaming de gaming online fără lag și oferă impresia unei conversații reale în timpul video call-urilor. În comparație cu 4G, 5G oferă o lățime de bandă mai mare, o latență mai mică și un timp de întârziere redus, astfel nimic nu este pierdut.

Motorola are o colaborare de lungă durată cu Qualcomm, lansând în premieră în SUA, în 2019, primul dispozitiv compatibil cu tehnologia 5G de pe piața. De atunci, Motorola s-a axat pe facilitarea accesului la tehnologia 5G, investind în dezvoltarea terminalelor mobile de mare viteză.”