Nelu Tataru: Vaccinarea impotriva Coronavirus nu garanteaza imunitate totala

Nelu Tataru vaccinare coronavirus imunitate

Nelu Tataru, ministrul sanatatii, afirma ca vaccinarea impotriva Coronavirus nu garanteaza imunitate decat partiala impotriva virusului, in primul rand pentru ca eficienta este de doar 95%, deci exista 5% sanse ca o persoana sa se infecteze daca intra in contact cu o alta persoana infectata.

Nelu Tataru spune, in al doilea rand, ca desi infectarea este posibila, cei care intra in aceasta categorie vor face cel mult o forma usoara a bolii, sau vor fi asimptomatici, deci e posibil nici macar sa nu stie ca sunt infectati, pentru ca anticorpii generati de virus lupta impotriva sa.

„Vaccinarea nu împiedică reinfectarea, numai că ajungem la acel moment în care putem face cel mult o formă uşoară sau asimptomatică de boală. Rămân aceleaşi precauţii, dar ajungem la acea imunizare în care 60-70% din populaţie prezintă anticorpi şi nu vom avea acelaşi număr de boli exprimate clinic sau acelaşi număr de decese.

Dacă nu au în acel moment boala se pot vaccina. În acest moment vaccinarea se face şi la cei care au avut şi la cei care nu au avut boala, dar nu se face la cei care trec prin boală în momentul vaccinării.”