Ministerul Sanatatii: Primul Roman va fi Vaccinat pe 27 Decembrie

Ministerul Sanatatii roman vaccinat 27 decembrie

Ministerul Sanatatii dezvaluie ca primul roman va fi vaccinat impotriva Coronavirus in data de 27 decembrie 2020, adica la doar cateva zile dupa ce serul va fi aprobat pentru folosire de catre autoritatile Comisiei Europene, aceasta procedura urmand a avea loc pe 21 decembrie.

Ministerul Sanatatii vrea sa inceapa campania de vaccinare cat mai repede, ceea ce est eo veste foarte buna pentru noi, iar primii care vor fi imunizati sunt cei din domeniul medical, care lupta in prima linie impotriva Coronavirus, dar populatia generala va fi vaccinata din primavara.

Ministerul Sanatatii va oferi si o adeverinta de vaccinare pentru toti cei care aleg sa se imunizeze, ea urmand a fi oferita in limba romana, si in engleza, in viitor aceasta putand fi necesara pentru calatorii, si a intra in diverse tari din Uniunea Europeana, si nu numai.

“Va fi un document medico-legal care va conține data vaccinării, tipul vaccinului, seria și lotul. Adeverința de vaccinare va fi emisă atât pe suport de hârtie, în română și engleză, înmânată la momentul vaccinării sau în format electronic. Va fi ca un bilet de ieșire din spital.” a declarat Valeriu Gheorghita.