Nelu Tataru: Explicatii pentru procesul de Vaccinare pentru Coronavirus

Nelu Tataru a oferit astazi noi detalii cu privire la procesul de vaccinare impotriva Coronavirus, iar conform informatiilor furnizate de catre ministrul sanatatii, se pare ca prima parte a procesului de vaccinare din 2020 se va desfasura intre 27 decembrie si 31 ianuarie.

Nelu Tataru spune ca personalul medical din spitalele de boli infectioase va fi vaccinat cu prioritate, urmand ca populatia sa fie vaccinata din aprilie, iar pana in iunie autoritatile spera ca 60% – 70% din populatie sa fie vaccinata, dar e improbabil ca asta sa se intample vreodata.

“Noi preconizăm ca populația generală să poată fi vaccinată începând cu aprilie-mai. La final de iunie, când vine ultima tranșă ar putea fi vaccinată toată populația. Urmărim pentru imunizare de grup să se vaccineze 60%-70% din populație. Avem un depozit congelator la Contacuzino pentru 1 milion de doze și alte 6 depozite în țară.

Beneficiul este major, vaccinul nu impiedică infectarea dar vaccinarea lasa o imunitate celulară astfel încât la contact nu lasa virusul sa ne dea o boală gravă, se fac doar forme asimptomatice sau ușoare.”