WhatsApp: ALERTA, Anuntul care a BLOCAT MILIOANE de Oameni

WhatsApp este in centrul unei alerte foarte importante care a blocat milioane de utilizatori din toata lumea, iata ce trebuie sa stii chiar acum.

WhatsApp analiza

WhatsApp are peste 2 miliarde de utilizatori activi in intreaga lume in fiecare luna, o cifra care nu este egalata de vreo alta platforma de mesagerie, si una care este in continua crestere de multe luni incoace. Pentru mai bine de jumatate dintre cei 2 miliarde de utilizatori, compania WhatsApp ofera optiunea de a face backup datelor, in cazul Android in Google Drive-ul celor de la Google, iar in cazul iPhone in iCloud-ul celor de la Apple, solutiile fiind diferite.

WhatsApp este numita intr-un proces deschis de catre procurorii federali ai SUA impotriva celor de la Google, acestia spunand ca prin backup-urile din Google Drive compania ar fi accesat milioane de mesaje ale utilizatorilor. Procurorii spun ca Facebook si Google ar fi ajuns la o intelegere secreta pentru accesul la aceste mesaje si poze din cadrul WhatsApp, ceva ce nimeni nu credea ca ar putea fi posibil, intelegerile de acest greu nefiind intalnite des la o asemenea amploare.

WhatsApp: ALERTA, Anuntul care a BLOCAT MILIOANE de Oameni

WhatsApp analiza backup

WhatsApp trimite backup-uri criptate catre Google Drive, dar atat Facebook, cat si Google spun clar ca acolo fisierele nu sunt stocate in format criptat, si asta in principal pentru a furniza date in anchetele penale ale autoritatilor. Ambele companii au negat existenta vreunei intelegeri pentru accesarea datelor utilizatorilor WhatsApp de catre cei de la Google, deci nimeni nu sti clar la ce anume se refera procurorii federali cu aceste acuzatii foarte, foarte grave.

WhatsApp cripteaza toate mesajele utilizatorilor atat la trimitere, cat si la primire, in telefoanele utilizatorilor, deci in mod teoretic Facebook n-ar avea accces la mesajele si pozele oamenilor, implicit nici Google. Preluarea lor din backup-urile facute in Google Drive ar fi singura solutie pentru accesarea lor, daca ar fi sa dam crezare acestor acuzatii, dar ele sunt destul de improbabile, chiar daca WhatsApp este atat de populara in toata lumea.

WhatsApp nu mai e de mult o tinta a celor de la Google, care nu mai pun asa mare accent pe retele de mesagerie proprii, astfel ca o posibila intelegere cu Facebook pentru a prelua datele oamenilor pare improbabila.