Samsung si Prima mare PIERDERE in fata Apple pe Finalul 2020

Samsung inregistreaza prima mare pierdere in fata Apple pe final de an 2020, iata ce s-a intamplat, si ce trebuie sa stii despre lupta dintre ele.

samsung pierdere apple 2020

Samsung este unul dintre cei mai mari producatori de telefoane din intreaga lume, compania coreeana reusind sa-si castige un loc select pe piata smartphone, dar pe final de an 2020 lucrurile par sa se complice. Desi pentru aproape un an de zile cei de la Samsung au reusit sa ramana in topul pietei telefoanelor 5G, iata ca in doar doua luni cei de la Apple au intrat pe piata, si deja o domina, avand 24% din vanzari cu noua serie iPhone 12, lansata in septembrie.

Samsung se astepta cel mai probabil ca acest lucru sa se intample din moment ce telefoanele sale nu inregistrau vanzari chiar atat de mari, cel putin cand vorbim despre modelele 5G, ele fiind depasite extrem de usor. In ciuda dorintelor celor de la Samsung de a avea telefoane 5G puternice pe piata, realitatea este ca ele au fost, si raman, prea scumpe pentru ceea ce ofera, iar in acest segment de piata, al clientilor cu bani, Apple ramane in continuare fara egal.

Samsung si Prima mare PIERDERE in fata Apple pe Finalul 2020

Samsung continua sa vanda cel mai mare numar de telefoane dintre toti producatorii, insa vorbim in principal despre modele ieftine, nu despre cele scumpe, cum se intampla in cazul Apple, si de aici vine marea diferenta. Apple vinde multe telefoane 5G scumpe, in timp ce Samsung vinde mult, mult mai putine, fiind chiar depasita si de catre Huawei in topul modelelor 5G care au vanzarile cele mai bune, ceea ce a surprins destul de multa lume, in final.

Apple reuseste sa atraga atentia clientilor cu bani prin prisma modului in care isi prezinta produsele, si a imaginii pe care si-a creat-o, si a creat-o pentru ele de-a lungul timpului, acestea atragand foarte multa atentie. Problema pentru Samsung este una a alegerii preturilor corecte in batalia cu Apple, dar si a oferirii unei experiente de utilizare care sa fie la fel de buna, ceva ce ar impune dezvoltarea unui sistem de operare propriu, si foarte bine personalizat.

Samsung va ramane pentru foarte mult timp prinsa intr-o batalie foarte stransa cu Apple pe piata smartphone, insa cine o va castiga este foarte greu de spus, si depinde de foarte multe.