Calea Lactee: ULUITOARE Descoperire, IMPACTUL pentru Omenire

Calea Lactee are din nou parte de o uluitoare descoperire anuntata, iata si ce impact ar putea avea aceasta pentru intreaga omenire in acest moment.

Calea Lactee civilizatii

Calea Lactee are parte de o noua descoperire uluitoare astazi, una care ne arata din nou felul in care oamenii de stiinta continua sa faca descoperiri impresionante in galaxia din care facem parte, ele fiind de mare interes. Mai exact, oamenii de stiinta au descoperit faptul ca in Calea Lactee ar fi existat la un moment dat multiple forme inteligente de viata, dar care ar fi disparut de-a lungul a miliarde, peste miliarde, de ani a evolutiei galaxiei care ne gazduieste.

Calea Lactee este in momentul de fata casa pentru o singura forma de inteligenta, cea pamanteana, sau cel putin aceasta este realitatea pe care o cunoastem in momentul de fata, dar cunoasterea noastra este limitata sever. In baza analizarii detaliate a galaxiei Calea Lactee, oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca primele civilizatii au aparut la 8 miliarde de ani dupa formarea sa, dar in planete care nu ar fi fost la o distanta mai mare de 13.000 de ani-lumina fata de centrul ei.

Calea Lactee: ULUITOARE Descoperire, IMPACTUL pentru Omenire

Calea Lactee ar fi putut avea o sumedenie de civilizatii in miliardele de ani de existenta, si da, e posibil ca toate sa fi disparut din cauza exploziei stelelor care le gazduiau planetele, sau poate din alte cauze, inca necunoscute. Conform cercetatorilor, primele forme de viata au aparut pe Pamant la putin timp dupa formarea ei, insa oamenii ar fi prins forma la 13.5 miliarde de ani dupa formarea galaxiei Calea Lactee, adica cu mult in urma altor civilizatii din ea.

“Probabilitatea apariției vieții pe baza factorilor cunoscuți a atins un maxim la aproximativ 13.000 de ani lumină de centrul galactic și la 8 miliarde de ani după ce galaxia s-a format. În comparație, Pământul se află la aproximativ 25.000 de ani lumină de centrul galactic, iar civilizația umană a apărut pe suprafața planetei la aproximativ 13,5 miliarde de ani de la formarea Căii Lactee (deși viața simplă a apărut la scurt timp după formarea planetei).”

Calea Lactee ar putea avea civilizatii extraterestre acum pe planetele care se afla la maxim 13.000 de ani-lumina fata de centrul galaxiei, iar asta pentru ca acolo exista multiple stele similare soarelui, care le pot asigura existenta. Chiar daca ar exista civilizatii in Calea Lactee, oamenii de stiinta spun ca nivelul de dezvoltare al acestora ar fi redus, ele putand reprezenta o recreare a unor civilizatii antice care au fost partial eliminate de pe planetele care le gazduiau.

Calea Lactee este in mod constant cercetata de catre oamenii de stiinta pentru a se descoperi macar forme de viata extraterestra, iar de acolo poate vom gasi si civilizatii extraterestre, desi nu se stie daca asta ar fi in beneficiul nostru.